15.5.2010

All things go, all things go

Välillä on hyvä tyhjätä kaappeja, heittää kaikki jämät samaan kekoon ja yllättyä, kun lopputulos hivelee makuhermoja odottamattomalla tavalla. Koostumus on hyvin browniesmainen, mutta palojen väritys on vaalea, joten blondeista taitaa olla kyse.



Blondit

6- 6,5 dl jauhoja
2,5 teelusikallista leivinjauhetta
0,5 teelusikallista suolaa
150 grammaa pehmyttä voita
4,5 dl fariinisokeria
3 munaa
1 teelusikallinen vaniljaa

+

7 dl täytetavaraa (itse käytin suklaarouhetta, suklaahippuja, pekaanipähkinöitä, mantelirouhetta ja Omar-karkkeja)




1. Sihtaa jauhot, leivinjauhe ja suola isoon kulhoon, sekoita ja laita sivuun.
2. Yhdistä pehmeä voi (n. 10 sekuntia mikrossa tepsii) ja sokeri toisessa kulhossa esim. lusikan avulla, kunnes voita ei enää erota.
3. Sekoita mukaan munat yksi kerrallaan. Sekoita hyvin.
4. Lisää vanilja ja valitsemasi täytteet. Sekoita.
5. Lisää jauhoseos ja sekoita, jos tuntuu ettei sekaannu, puristele taikinaa käsin.

Levitä massa n. 33x23 cm suuruiseen astiaan tai uunipellille. Taikina ei täytä koko uunipeltiä, mutta paistuu mainiosti isommallakin pellillä, koska se ei leviä. Paista 175 asteessa n.25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Älä paista liikaa.



Jos mitat ja määrät kuulostavat kummilta, syynä on kuppi-uskoontuloni. Vuoden Yhdysvalloissa viettänyt siskoni postitti minulle jenkkien käyttämän cup-mittasarjan, koska tuskastuin määrien jatkuvaan muuntamiseen. Kuppisarjani kupeissa on myös määrät millilitroina, joten muuntaminenkin sujuu huomattavasti helpommin. En siis aio siirtyä blogissani kuppilinjalle, mutta määrät eivät tosiaan välttämättä aina täsmää kotimaisiin perusmittoihin.



Ba-ba-baking Mix!


Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti