26.6.2010

Opa!

Pelkään kuollakseni uppopaistamista ja perinteiset munkkirinkilät onnistuukin vain silloin, kun äitikin on paikalla. Teki kuitenkin mieleni tehdä jotain munkkien suuntaista ja pitkällisen tutkimustyön jälkeen syntyivät muffinssivuoassa minimunkit.

Munkkimuffinssit

3/4 cup sokeria (1,8 dl)
1 iso muna
1 1/2 cup jauhoja (3,5 dl)
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/4 cup öljyä (0,6 dl)
3/4 cup maitoa (1,8 dl)
1 rkl vaniljaa

+

1 rkl sulaa voita
1/3 cup kanelisokeria pyörittelyyn



1. Lämmitä uuni 175°C. Voitele muffinssivuoat.
2. Vatkaa sokeri ja muna.
3. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli taikinaan ja sekoita.
4. Lisää öljy, maito ja vanilja.
5. Jaa taikina vuokiin, täyttäen n. 3/4 vuoasta.
6. Paista n. 15-18 minuuttia.
7. Muffinssien paistuessa, sulata voi ja laita kanelisokeri kulhoon.
8. Kun muffinssit ovat valmiit, voitele kevyesti vuoasta näkyvä osa, poista vuoasta ja pyörittele sokerissa. Laita valmiit muffinssit leivinpaperin/ritilän päälle jäähtymään.



Munkkimuffarimusat täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti