27.2.2010

Let them eat cupcakes!




Jos blogin teema pitäisi valita sen mukaan, mitä eniten leipoo, oma blogini olisi ehdottomasti ollut muffinsseista, suuressa maailmassa sanotaan cupcakes. Vaihtoehdot kuppikakkujen kanssa ovat loputtomat, aina täytteistä ja kuorrutteista suolaiseen tai makeaan. Oma perusmuffinssireseptini on takuuvarma, mutta siitä vasta myöhemmin. Tällä kertaa resepti, joka kulkee nimellä Valtava hitti päikkärin kahvihuoneessa.

Taikina

- 2,5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- reilu 100 gr suolatonta voita (ota lämpenemään ajoissa)
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
(- 1, tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria, mutta uute on kyllä parhainta!)
- 1,5 - 2 dl jugurttia (itse käytin pikkupurkin vaniljajugua, creme fraichen jämät ja vähän turkkilaista jugua, jugurtin maulla voi vaihdella muffinssien makua)


1. Vaahdota voi ja sokeri, menee reilu 5 minuuttia ainakin miun vatkaimella.
2. Lisää munat yksitellen, mahd. vanilla extract kans.
3. Sekaa keskenään kuivat aineet.
4. Vatkaa kuivat aineet ja jugu hitaasti taikinan sekaan pienissä erissa vuorotellen niin, että aloitat ja lopetat kuivilla aineilla.

Paista 175°C / 20-25 minuuttia ts. kunnes hammastikkuun ei tartu mitään, kun sen tökkää muffinssin sisään.



Kuorrute

- 200 gr maustamatonta tuorejuustoa
- 4-5 rl pehmeää voita
- 3-4 dl tomusokeria (tai enemmänkin, riippuen millaisen koostumuksen haluaa)


1. Vatkaa tuorejuusto ja voi yhteen.
2. Vatkaa tomusokeria seokseen, kunnes koostumus miellyttää.
3. Halutessasi värjää seos esim. karamellivärillä tai punaisella mehulla.



Baking Mix Nro 2 sopii cupcakesien kaveriksi, etenkin näiden höttöisten ja pinkkien.

3 kommenttia:

  1. Nää mixit on ihan parhaita!

    VastaaPoista
  2. Sä voisit tehdä jonku sellasen muffinssitäytteet -postauksen, nää on aina niiiiin herkullisen näkösiä :)

    VastaaPoista
  3. Muffinssitäytteet-merkintä kuulostaa aika toteuttamiskelpoiselta! (:

    VastaaPoista