25.2.2010

Oh Lucky Charms, you spoil me.



On ehkä hyvä aloittaa siitä, että tykkään muroista. Lujaa, tunteella, niin että Jippuakin itkettää. Tällä hetkellä keittiön kaappini ylintä hyllyä koristaa aamujen ilo ja iltojeni valo - seitsemän laatikollista erilaisia muroja. Löytyy Rainbow'n halpismuroja, Amerikasta asti lähetettyjä ökymuroja ja maailman parhaita maissihiutaleita. En suinkaan syö muroja päivittäin, mutta ikinä ei ole hetkeä, kun kulhollinen muroja joko maidon, jugurtin tai jäätelön kanssa ei lohduttaisi. Mysliä en ole ikinä ymmärtänyt, mutta Bulgarian jugurttiin sekaan kaurahiutaleita ja rusinoita.

Ainoa hallitsemani muroleipomus on kuitenkin seuraava:

Rice Krispie Treats

Sulata voita kattilassa, mittaa muroja ja vaahtokarkkeja valmiiksi kulholliset. Kippaa vaahtokarkit kattilaan ja sulata mönjäksi. Lisää riisimuroja ja sekoita. Kaada seos leivinpaperille jäähtymään, leikkaa palasiksi. Vedä sokeriöverit.










































Rice Krispie Treatsien kanssa maistuu Baking Mix nro 1:

2 kommenttia:

  1. Haluaisin ehdottomasti kokeilla! Mutta tästä puuttuvat määrät, ne jos saisi, auttaisi kovasti.
    Olen nähnyt monia jenkkireseptejä, niissä on varsin hankalasti käännettävät mitat... Apuja?

    VastaaPoista
  2. Hei! Määriä ei ole, koska en itsekään niitä sen kummemmin mittaillut, mutta riisimurokannu näyttäisi olevan litran ja vaahtokarkkikannu 2 litraa. Kannattaa käyttää suolatonta tai vähäsuolaista voita, ehkä n. 50 grammaa?

    VastaaPoista